Treća čakra: Manipura čakra

Manipura se može prevesti kao „sjajni dragulj“. Prema učenju yoge, Manipura čakra glavni je akumulator energije iz kojeg se po cijelom tijelu širi životna energija prana ili chi. Učestali nazivi su još i treća čakra, pupčana čakra, središte solarnog pleksusa. Smještena je iznad pupka, područje trbuha, između prvog pršljena i dvanaestog kralješka torakalnog dijela kralježnice.

Treća čakra predstavlja snagu, djelovanje... snaga koja nas gura koja nam pomaže da idemo kroz život. Ako na prvoj i drugoj čakri postoje blokade i nisu pravilno postavljene tada će se snaga iz treće čakre manifestirati kroz kontrolu, a ne kroz potencijal. Tek kad smo dobro uzemljeni na prvoj čakri što znači da smo prihvatili ovaj život, svjesni smo svojih granica te kad smo se na drugoj čakri oslobodili od uvjetovanja i očekivanja društva, roditelja... tek tada na trećoj čakri djelujemo kroz potencijal koji nam je dan. 

Na trećoj čakri se suočavamo sa svojim tamnim stranama. Osvještavamo kako i na koji način manipuliramo sa sobom i osobama oko nas, rješavamo se ulovljenosti u ulogu žrtve. Vrlo često se na trećoj čakri pojavljuje kontrola, a s njom i strah od mogućnosti gubitka te kontrole. Ponekad nam strahovi služe kao zona komfora i izgovor kako ne bi preuzeli odgovornost za vlastiti život i u potpunosti ostvarili svoje potencijale.

Treća čakra: Manipura čakra

Poveznice

kako izaći iz uloge žrtvekako ostvariti puni potencijalkako ostvariti svoje potencijalekako se suočiti sa samim sobomkako se suočiti sa strahomkako se suočiti sa svojom tamnom stranomkako uzeti moć u svoje rukeljudi u ulozi žrtvemanjak motivacijementalitet žrtvemračna strana osobnostiprepoznajte ulogu žrtvepreuzimanje odgovornosti za vlastiti životpupčana čakrasredište solarnog pleksusašto ne volite kod sebestrah od gubitka kontrolesuočavanje sa samim sobomuloga žrtvevlastita mračna strana