Šesta čakra: Ajna čakra

Ajna (čitaj agja) znači znanje, spoznaja i duhovno je središte, omogućuje pozornost i svjesnost. Učestali nazivi su još i šesta čakra, čeona čakra, treće oko. Smještena je između obrva, na sredini čela, iznad korijena nosa.

Šestu čakru zapravo poistovjećujemo s intuicijom. Kada je šesta čakra otvorena, bez blokada, intuicija nam je svjesno dostupna. Dobivamo informacije s kojima znamo što ćemo i znamo čemu zapravo služe. Da bi se postiglo stanje otvorene šeste čakre potrebno je očistiti i otvoriti sve prethodne čakre odnosno otkloniti sve blokade.

Blokade su stanja koja nam ne dozvoljavaju prisutnost i protok u svakom trenutku da živimo život kako treba. Oslobađanje od blokada omogućava nam da na šestoj čakri dođemo do potpunog prihvaćanja svega što se događa da istinski prihvaćamo svoju karmu i da shvatimo da je sve što se događa namijenjeno da nešto naučimo, a ne da doživljavamo kao kaznu.

Šesta čakra: Ajna čakra

Poveznice

blokada šeste čakrečeona čakraglavoboljaintuicijaistinsko prihvačanjejeste li intuitivnikako prihvatiti sebeoslobađanje od blokadapoteškoće u koncentracijiprihvaćanje samoga sebeprihvačanje svoje karmeproblemi sa snomšto znači potpuno prihvaćanjetreće oko