Druga čakra: Svadhisthana čakra

Energetsko je središte spolnosti i životne radosti. Svadhisthana znači slatkoća i ukazuje na tjelesne radosti. Učestali nazivi su druga čakra, sakralna čakra, središte spolnosti, a smještena je u području sakruma, iznad spolnih organa.

Na drugoj čakri osvještavamo svoj temelj, svoju bit, usmjerenje... tu je naša odskočna daska za život. Da bismo uopće mogli početi raditi na sebi potrebno je razriješiti odnos s majkom i ocem neovisno da li su živi ili su preminuli jer se radi na energetskoj razini, a energija je sada i ovdje. Vrlo često su blokade na drugoj čakri uzrokovane traumama iz djetinjstva koje smo doživjeli od majke ili oca. Također možemo biti „ulovljeni“ u energiju majke ili oca zbog čega je potrebno osloboditi se te ulovljenosti. Razrješavanjem odnosa s majkom i ocem dolaze na red partneri, braća i sestre, djeca… Tek kad smo više-manje razriješili odnose s drugima dolazimo na red mi, jedinstvena bića koja su potpuno različita od drugih sa svojim jedinstvenim potencijalima i mogućnostima.

Druga čakra: Svadhisthana čakra

Poveznice

blokirana seksualna čakradječja traumaemocionalne traume iz djetinjstvakako izbalansirati drugu čakrukako poboljsati odnos s roditeljimakako uravnotežiti drugu čakruloš odnos s djecomloš odnos s majkomloš odnos s ocemloš partnerski odnosloša veza i kako je popravitinaš odnos prema roditeljimaodnos majke i kćeriodnos majke i sinaotvaranje druge čakrepartnerski odnosipopravljanje odnosa s majkompopravljanje odnosa s ocempopravljanje odnosa s roditeljimaproblemi sa djecom